Follow me...

dinsdag 4 augustus 2015

De snelste salade ooit

Deze salade draai je echt in vijf minuten in elkaar - en hij is heerlijk! Je hebt nu geen excuus meer om ook bij de middagboterham iets van rauwkost te eten  (want hoe kom je anders ooit aan die 200g groente per dag? ).


Bekend is de combinatie tomaten - mozzarella - basilicum, al dan niet verwerkt tot pesto  (met olijfolie en pijnboompitte). Maar eigenlijk vind ik dat zelfs de beste mozzarella buffala  (laten we 't over de andere maar niet hebben) niet veel smaak heeft. (Wel prima voor mensen die natriumarm moeten eten natuurlijk.) Dus heb ik die nu eens vervangen door feta  (en dan wel weer de echte, dus schapenfeta; en ja, die is wat vetter dan de andere, maar dan eet je er toch gewoon minder van? Bijkomend voordeel : hij is ook minder zout dan de magere 'feta').


Nodig voor 1 persoon (als voorafje of voor bij de lunch):
• 6 kleine trostomaatjes (bv Tasty Tom), in plakjes;
• 1 flinterdunne plak  (schapen-) feta (of 3-4 flinterdunne plakjes van de zijkant);
• 5-6 flinke basilicumbladeren, in stukjes gescheurd;
• peper uit de molen;
• (eventueel een klein beetje zout );
• (eventueel een heel klein straaltje olijfolie ).

Bereiding:

Leg de plakjes tomaat op een bord of plat schaaltje, verkruimel de feta erover, maal er (zwarte) peper overheen  (en strooi er desgewenst een beetje zout over - maar voorzichtig,  de kaas is immers al zout ) en strooi de stukjes gescheurde basilicumblaadjes eroverheen. Klaar! Er mag best een straaltje  (extra vierge) olijfolie over  (duim op de opening van de fles en schenken), maarhet is nergens voor nodig. Eet er liefst vers gebakken  (boeren -) brood bij. Haverbrood is er erg lekker bij,  rogge zal ook best smaken  (voor de niet-glutenvrijen). Of een bagel met cream cheese. Ik doe maar een suggestie.
Tja, en voor wie feta echt te zout is, is er altijd nog de goede oude  (buffala ) mozzarella. Of eventueel wat cottage cheese  (Hüttenkäse ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten