Follow me...

zondag 28 september 2014

Salade van courgette-spaghetti met tomaatjes en feta

1 courgette
6 kleine tomaatjes (wilde tomaatjes, honingtomaatjes, tasty tom, romaatjes)
20 g feta, verbrokkeld
Vinaigrette (balsamico azijn, olijfolie, mosterd, zout, peper)
Peterselie
Basilicum
Munt
Andere verse kruiden naar keuze
1 el pijnboompitten

Courgette in spaghettivorm raspen (op mandoline bijvoorbeeld, of anders in de lengte in plakken snijden en plakken in dunne reepjes snijden); 2 minuten in heel klein bodempje water in magnetron koken. Nagaren, laten uitlekken en laten afkoelen.
Tomaatjes wassen, drogen en in kwarten snijden,  of ieder partje weer doormidden als de tomaten wat groter zijn.
Handvol verse kruiden fijnknippen
Vinaigrette: 1 deel azijn, 1/2 tot 1 deel mosterd,  snuifje zout, peper, 2 delen olie.  Goed kloppen of schudden (in potje).  Proeven, desgewenst zout, peper en/of olie toevoegen.
Meng courgette met tomaatjes, voeg 2-3 el vinaigrette toe,  strooi fijngeknipte kruiden erover,  mengen.  Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren (erbij blijven! ) en over de salade strooien. Serveer met knapperig stokbrood of pain de campagne.
Voorgerecht voor 2, hoofdgerecht voor 1 persoon.